Steeds minder huiseigenaren met hypotheekachterstand

ZWS Incasso_Minder huiseigenaren met achterstand

Steeds minder huiseigenaren met hypotheekachterstand

Het aantal Nederlandse huiseigenaren met een betalingsachterstand op hun hypotheek neemt af. Dat meldt Bureau Krediet Registratie (BKR) woensdag in hun hypotheekbarometer. Op 1 oktober hadden bijna 80.000 kredietnemers een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheek.

Het gaat om een afname van ruim 12  procent ten opzichte van vorig jaar. In oktober 2017 waren er nog bijna 91.000 mensen met een hypotheekachterstand.

“Het gaat steeds beter met huiseigenaren en dat zie je terug in het aantal kredietnemers met betaalachterstanden op hun hypotheek”, schrijft BKR-directeur Peter van den Bosch.

In 2015 bereikte het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun hypotheek een dieptepunt. Op dat moment hadden ruim 113.000 kredietnemers een betalingsachterstand op het aflossen van hun hypotheek. Sindsdien daalt het aantal gestaag.

Het aantal nieuwe gevallen met een betalingsachterstand loopt ook terug. In het afgelopen kwartaal kregen 1.750 nieuwe kredietnemers te maken met een betalingsachterstand van minimaal drie maanden. Een kwartaal eerder ging het nog om bijna 2.100 mensen.

 

https://www.nu.nl/economie/5558645/steeds-minder-huiseigenaren-met-hypotheekachterstand.html?redirect=1×