Aantal faillissementen neemt weer toe

ZWS Incasso_Aantal faillissementen neemt toe.

Aantal faillissementen neemt weer toe

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. In oktober werden veertig bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder. Vorige maand werden 306 bedrijven en instellingen exclusief eenmanszaken failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk zeventig. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven, merkt het statistiekbureau daarbij wel op. Relatief gezien werden er in oktober de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak horeca.Wees als bedrijf scherp op je debiteuren. Vaak zijn er, voorafgaand aan een uiteindelijk faillissement, signalen. Het betaalgedrag verandert, plotseling groter verloop in personeel en/of bijvoorbeeld verandering in bereikbaarheid en contact.
Probeer bij dergelijke signalen een goed beeld te krijgen van wat er aan de hand is. Vraag je contactpersoon naar de situatie. Krijg je (voor je gevoel) geen helder beeld? Wees dan oplettend bij het vervolg van de samenwerking. Schakel tijdig met een incassopartner. Het juiste incassobureau kan middels het raadplegen van verschillende registers vaak een realistisch beeld vormen van de situatie van uw opdrachtgever/debiteur. Ook bij ZWS incasso kunt u voor dergelijke informatie terecht. Voorkomen is beter dan genezen.1
Goedendag. Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?
Powered by