Het is de toon die de muziek maakt!

ZWS Incasso toon die de muziek maakt

Het is de toon die de muziek maakt!

De toon waarop een incassomedewerker spreekt met een debiteur, is om meerdere redenen belangrijk. Enerzijds willen wij wat van de debiteur, namelijk dat deze gaat betalen. Als je wil dat iemand iets doet, is de kans dat diegene dat doet het grootst als je het vriendelijk vraagt. Iemand iets opleggen levert niet altijd het beste resultaat. Maar ook straalt ons contact met de debiteur uit naar onze opdrachtgevers. Je wil als bedrijf niet worden geassocieerd met beunhazen, cowboys of overige termen die weinig positief zijn over incassomedewerkers. ZWS Incasso is zich dat als geen ander bewust. Maar werkt vriendelijk vragen altijd? Door tactvol en doeltreffende gesprekken met debiteuren te voeren, weten wij openstaande facturen met succes te incasseren. Natuurlijk veranderd de toon van een incassomedewerker ook als de zoveelste toezegging niet is nagekomen, maar wij blijven altijd netjes en correct. Wij willen onze opdrachtgevers namelijk niet in verlegenheid brengen met vervelende telefoongesprekken of klachten omtrent onze manier van spreken. Daarnaast kun je iedere boodschap duidelijk over brengen, binnen de kaders van beleefdheid. ZWS Incasso is zich altijd bewust van het feit dat een debiteur een klant van onze klant is. Een klant met wie mogelijk nog zaken wordt gedaan, of in de toekomst zaken mee kan worden gedaan.

“Het is de toon die de muziek maakt” geldt zeker bij incassodiensten. Debiteuren moeten worden gemotiveerd alsnog tot betalen over te gaan. De wet geeft genoeg mogelijkheden iemand alsnog te laten bewegen, als dat niet (geheel) vrijwillig gebeurt. Uit de opvoedkunde weten we dat belonen 60x zo effectief is als straffen. Het is dus vele malen effectiever om op een complimenterende toon met iemand te spreken, dan op straffende wijze.

De incassospecialisten van ZWS Incasso weten als geen ander hoe zij op een tactvolle, vriendelijk doch dringende toon, debiteuren dienen aan te spreken met als belangrijkste doel tot een oplossing te komen. ZWS Incasso voelt zich betrokken bij haar opdrachtgevers en is zich als geen ander bewust in hoeverre de toon van een incassospecialist kan uitstralen op onze opdrachtgevers.×