ACM: Betaal incassobureaus niet voor rekeningen van Vakantiegarant

ZWS-Incasso_ACM_-Betaal-incassobureaus-niet-voor-rekeningen-van-Vakantiegarant

ACM: Betaal incassobureaus niet voor rekeningen van Vakantiegarant

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten vrijdag dat zij incassobureaus die rekeningen voor reisbureau Vakantiegarant willen innen niet moeten betalen. Volgens de ACM komen er momenteel veel meldingen binnen van mensen die door incassobureaus onder druk worden gezet om rekeningen van Vakantiegarant te betalen, terwijl er nooit een geldige overeenkomst is gesloten.

 

Vakantiegarant

Vakantiegarant werd afgelopen zomer door de ACM gesommeerd per direct te stoppen met het misleiden van consumenten, anders zou er een dwangsom van maximaal 125.000 euro volgen. De aanbieder heeft zijn werkzaamheden inmiddels gestaakt.

Consumenten worden door incassobureaus echter zwaar onder druk gezet om de rekeningen te voldoen. Zo dreigen sommige bureaus met deurwaarders, politie of de inzet van slotenmakers.

Vakantiegarant bood consumenten telefonisch aan om voor 349 euro een vakantieverblijf in het buitenland te huren. Ook als zij alleen maar akkoord gingen met het ontvangen van meer informatie, plofte er een paar weken later een rekening van 349 euro op de mat.

Er kwam geen geldige overeenkomst tot stand, oordeelde de ACM destijds. “Daarom hoeven consumenten die nu benaderd worden door een incassobureau niet te betalen.”

Als incassobureau is het belangrijk om te weten wie je klanten zijn. Klopt de overeenkomst tussen de opdrachtgever en de debiteur? Is de vordering terecht? Natuurlijk kun je als incassobureau niet alle foutieve zaken voorkomen, maar het is wel noodzakelijk vooraf een zaak goed te beoordelen.

Als je twijfelt of een vordering terecht is, kun je altijd terecht bij bijvoorbeeld een wetswinkel. Vaak kennen die inloopspreekuren waar je je vraag kunt stellen. Soms is het ook verstandig om te Googlen. Er is soms al informatie over te vinden.

Ons mag je altijd bellen als je twijfelt over een vordering. Wij proberen altijd mee te denken in een oplossing. Kijk daarvoor op onze website: www.zwsincasso.nl . Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op voor meer informatie.×