Geen dossierkosten bij nieuwe Business-to-Business zaken

ZWS Incasso_Geen dossierkosten (3)

Geen dossierkosten bij nieuwe Business-to-Business zaken

Omdat je elkaar in tijden van crisis moet helpen en zo veel mogelijk tegemoet moet komen, rekenen wij tot 6 april geen dossierkosten bij nieuwe Business-to-Business dossiers. Dit geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

In tijden van crisis en onrust moet je elkaar zo veel mogelijk helpen en bijstaan. Omdat een situatie als deze in potentie het begin kan zijn voor een financiële crisis, is het van belang om goed en adequaat te handelen. Je kan tenslotte het beste andere mensen helpen als je eigen zaken goed geregeld zijn.

Geen dossierkosten

Om ondernemend Nederland te helpen met het voorkomen van een financiele problemen, brengen wij tot 6 april geen dossierkosten in rekening bij nieuwe Business-to-Business zaken. Zo kun je snel en gemakkelijk maatregelen nemen om je handen vrij te maken, waardoor je focus naar andere zaken uit kan gaan.

Normaliter rekenen wij dossierkosten aan onze opdrachtgevers. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk kosten te verhalen op de debiteur, maar daar zitten regels en richtlijnen aan. De incassokosten worden doorberekend aan de debiteur, maar het hangt van de type debiteur af wanneer deze kosten in rekening gebracht mogen worden.

Business-to-Business dossiers

 

Business-to-business dossiers zijn zaken waarbij zowel de opdrachtgever als de debiteur een bedrijf is. Als de debiteur een particulier is, dan werkt het in rekening brengen van de incassokosten namelijk anders. Om te beoordelen of de debiteur een particulier of een zakelijke debiteur is, is een Kamer van Koophandel inschrijving leidend. Vooral bij eenmanszaken is het niet altijd duidelijk te onderscheiden.

Ondernemers met een eenmanszaak maken niet altijd gebruik van een bedrijfsnaam of zakelijke bankrekening. Daarom is het soms aan de factuur niet af te leiden of een debiteur zakelijk of particulier opereert. Daarom is het voor ons belangrijk om goed te kunnen zien waar jouw dienstverlening en factuur betrekking op hebben. Neem bij twijfel vrijblijvend contact met ons op. Ook een vereniging en stichting vallen onder zakelijke debiteur.

 

 

 ×