Debiteurenbeheer tijdens de coronacrisis; Hoe ga je daar mee om? Tips & Trics!

ZWS Incasso_Debiteurenbeheer tijdens Coronacrisis

Debiteurenbeheer tijdens de coronacrisis; Hoe ga je daar mee om? Tips & Trics!

Niemand weet welke economische gevolgen de Coronacrisis precies zal hebben. Ondanks de verschillende steunmaatregelen van de overheid en coulance van banken en verhuurders,  dreigen veel bedrijven toch in (acute) liquiditeitsproblemen te komen. Iedereen heeft er last van. Maar je wilt zelf ook niet in problemen komen. Juist nu is (goed) debiteurenbeheer van groot belang. Hoe ga je daar nu mee om? ZWS Incasso geeft wat tips.

Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer is voor elke bedrijfsvoering van cruciaal belang. De continuïteit en het op peil houden van werkkapitaal kunnen niet blijven bestaan zonder professionele aanpak voor het innen van uitstaande geldstromen. ZWS Incasso houdt elke dag, elk uur de vinger aan de pols

Wees proactief

Doe je werk voor klanten die actief zijn in een branche die zwaar getroffen is, zoals de horeca-, retail-, reis- of evenementenbranche? Of de culturele sector? Wacht dan niet met bellen tot de facturen vervallen zijn, maar neem nu al contact op om te kijken wat er moet gebeuren om een tijdige betaling te bewerkstelligen. Mogelijk kun je op voorhand al polsen of jouw factuur zal/kan worden betaald. Lukt dat niet? Maak dan direct een betaalafspraak met elkaar. In contact blijven is van groot belang.

Wees kritisch en coulant

Toon coulance. Juist in deze tijd verwacht iedereen een bepaalde coulance. Deze saamhorigheid is mooi, maar blijf wel kritisch. De overheid heeft namelijk niet voor niets maatregelen getroffen. Deze maatregelen zijn er om problemen te beperken en de economie draaiend te houden. Mede dankzij deze maatregelen worden veel getroffen branches ondersteund. Volledige betaling in één keer mag je niet altijd verwachten, maar ook hier geldt dat in contact blijven erg belangrijk is.

Let op je eigen cashflow

Solidair zijn, zeker in deze tijd, is goed. Maar verlies jouw eigen liquiditeit en cashflow niet uit het oog! Houd dus goed zicht op uw openstaande debiteuren, overleg vaker met het financiële team en neem geen onverantwoorde beslissingen. #Staysafe

Bedenk een creatieve oplossing

Ga niet zomaar akkoord met uitstel van betaling. Wellicht kan een creatieve oplossing uitkomst bieden. Geef bijvoorbeeld een korting voor een snelle betaling, vraag om een aanbetaling of biedt een betaling in termijnen aan. Misschien kun je, tijdelijk, zelfs jouw manier van factureren aanpassen. Bijvoorbeeld van kwartaal naar maand, of andersom.

Bevestig gemaakte afspraken

Wat je ook afspreekt en tot welke oplossing jullie ook komen: Zorg er voor dat je de gemaakte afspraken duidelijk vastlegt en bevestigd. Stuur een e-mail met de gemaakte afspraken en noteer deze afspraken in je agenda. Volg de afspraak goed en strak op, zodat je snel kan bijsturen, daar waar nodig.

Ondersteuning nodig?

Vind je het lastig om te beoordelen hoe je nu het beste kan handelen in deze tijd? Heb je hulp nodig bij het incasseren van openstaande vorderingen? ZWS Incasso kan jou helpen! Wij kunnen gemakkelijk ondersteuning bieden op het uitvoeren van jouw debiteurenbeheer. Wij kunnen zelfs binnen 1 dag jouw gehele debiteurenbeheer overnemen. Heb je, ondanks het voeren van debiteurenbeheer, last van klanten die niet betalen? Neem direct contact op met ZWS Incasso, via 036-260 260 2.

Dien dossiers gemakkelijk online in, en wij gaan direct voor jou aan de slag! Lees op https://www.zwsincasso.nl/over-ons/ verder wat wij voor jou kunnen doen.×