Bedrijven in problemen door uitstel betaling facturen

ZWS Incasso_BEDRIJVEN IN PROBLEMEN DOOR UITSTEL BETALING FACTUREN

Bedrijven in problemen door uitstel betaling facturen

Steeds meer bedrijven in de problemen omdat hun facturen te laat worden betaald. Dat blijkt uit een rondgang van BNR. Ondernemers moeten sinds de Corona-crisis steeds langer wachten op hun geld.

Facturen sneller betaald

Nu steeds meer bedrijven de Corona-crisis beginnen te voelen, schuiven ze betalingen weer voor zich uit. De verwachting is dat dit blijft verslechteren de komende maanden. Ook in sectoren waar normaliter heel snel wordt betaald, ontstaat een vertraging.

De Corona-crisis is steeds vaker de reden dat een bedrijf niet tijdig aan zijn betaalverplichtingen kan voldoen. Ondanks de steun die veel bedrijven hebben gekregen vanuit de overheid, is de huidige crisis voor veel bedrijven een zware dobber.

Goed debiteurenbeheer van groot belang

Juist omdat bedrijven facturen steeds later betalen, is het van groot belang om goed overzicht te hebben van de verzonden facturen. Volg de gestelde betaaltermijnen strak en nauwkeurig op, door tijdig te herinneren en contact te zoeken met de klant.

Coulance in deze tijden is belangrijk. Toon begrip voor de situatie van de klant, maar verlies het belang niet uit het oog. Door tijdig het gesprek aan te gaan, kunnen grote gevolgen worden beperkt en mogelijk voorkomen.

Schakel tijdig professionele hulp in

Wacht niet te lang met het inschakelen van de juiste ondersteuning. Bij ZWS Incasso zien wij een enorme toename van onze werkzaamheden. Zo zijn wij voor veel meer bedrijven het debiteurenbeheer gaan optimaliseren en/of gaan uitvoeren.

Wij zien dat debiteurenbeheer bij veel bedrijven een ondergeschoven kindje is, waardoor zij zelf niet in staat zijn adequaat debiteurenbeheer uit te voeren. Juist voor deze bedrijven is het uitbesteden van het debiteurenbeheer een snelle en veilige oplossing. Omdat steeds meer bedrijven in problemen raken, is snel handelen belangrijk.

Wat ZWS Incasso voor u kan betekenen

Door de unieke werkwijze van ZWS Incasso zijn wij in staat om binnen 1 werkdag operationeel te zijn indien u het debiteurenbeheer aan ons wenst uit te besteden.

Daarnaast kunnen wij u adviseren wat de beste volgende stap is voor het betaald krijgen van uw facturen.

ZWS Incasso snap het belang van het tijdig betaald krijgen van de facturen zonder uw klant te verliezen.

Neem voor vrijblijvende informatie contact op met ZWS Incasso. Dit kan via ons contactformulier, of telefonisch via 036 – 260 260 2.×