Eigenaar incassobureau belazert klanten

ZWS Incasso_eigenaar incassobureau belazert klanten

Eigenaar incassobureau belazert klanten

Zondag 1 november 2020 schonk Alberto Stegeman, in zijn programma Undercover in Nederland aandacht aan een eigenaar van een Incassobureau dat zijn klanten belazert.

Eigenaar incassobureau belazert klanten Tienduizenden euro’s

Het gaat om André B., die zijn eigen klanten voor soms wel tienduizenden euro’s per geval berooft. Zelfs zijn eigen kennissen en dorpsgenoten zijn niet veilig voor de grijpgrage praktijken van B., die wel het geld int, maar het vervolgens niet doorstort naar zijn klanten. Bovendien liegt hij dat hij geld heeft ontvangen en bedient hij zich van allerlei oplichtingstrucs – niet iets dat je van een incassobureau verwacht.

Confrontatie

Stegeman en zijn team zetten een verborgen camera-actie op touw, maar de incassoman is tijdens de confrontatie duidelijk niet gediend van de camera’s. Toch draaien ze door, zonder dat hij het merkt. Het is een nieuw hoofdstuk in de dubieuze status van incassobureaus, die in Nederland al jaren onder een vergrootglas liggen. Door de wildgroei in de sector zijn er tal van kleine bureautjes die de regels aan hun laars lappen.

De incassobranche

De incassobranche heeft het zwaar te verduren. Helaas komen er met regelmaat incassobureaus op een negatieve manier in de Media. Het is dan ook belangrijk om, voordat je met een incassobureau in zee gaat, te weten of het kantoor deugt. Er zijn verschillende incassokeurmerken. Echter, deze incassokeurmerken zijn commerciële bedrijven en geen keurmerk vanuit de overheid. Het voeren van een dergelijk keurmerk zegt dan ook niet alles.

Nieuw wetsvoorstel van minister Dekker introduceert strengere regels voor incassodienstverleners

Naar verwachting wordt omstreeks de jaarwisseling een wet aangenomen dat toeziet op de werkwijze van Incassobureaus. Wij deelde eerder, bijvoorbeeld in dit artikel: https://www.zwsincasso.nl/2020/02/04/strenger-toezicht-op-incassobureaus/, dat wij onwijs blij zijn dat incassobureaus onder de aandacht zijn bij de politiek. Wij hopen dan ook dat de wet snel wordt aangenomen, zodat de incassosector een betrouwbare sector zal zijn.

ZWS incasso en ontvangen gelden

Bij ZWS Incasso werken wij op dag basis de derdengelden bij. Dat betekent dat ontvangen gelden bij ons, nooit lang in beheer blijven. Uiterlijk binnen 2 werkdagen ontvangt de opdrachtgever zijn of haar geld, zodra wij het hebben ontvangen. Doorgaans gebeurt dit op dezelfde werkdag.

ZWS Incasso neemt afstand van alle incassobureaus die er wanpraktijken op nahouden en op welke wijze dan ook de regels aan hun laars lappen.

De aflevering “Eigenaar incassobureau belazert klanten” van Undercover in Nederland is hier te zien: https://tvblik.nl/undercover-in-nederland/1-november-2020×