Vriendelijk en respectvol incasseren maar niet “soft”

ZWS Incasso_vriendelijk en respectvol

Vriendelijk en respectvol incasseren maar niet “soft”

Vriendelijk en respectvol incasseren is niet hetzelfde als “soft”. ZWS Incasso incasseert doeltreffend op een respectvolle manier. Veelal wordt gedacht dat ons dat “soft” maakt, merken wij.
Binnen de mogelijkheden van de wet werken, alle tools die de wet ons biedt toepassen en toch respectvol zijn. Het bestaat. Bij ZWS Incasso vinden wij (wederzijds) respect belangrijk.

Vriendelijk en Respectvol

Als (potentiele) klanten ons vragen naar onze werkwijze, en wij hen uitleggen dat wij vriendelijk en respectvol incasseren, ontstaat weleens de gedachte dat wij “te soft” zijn. Ten onrechte, vinden wij.

Vriendelijk en respectvol incasseren betekent niet dat wij niet daadkrachtig en resultaatgericht werken. Sterker nog; Wij geloven dat onze aanpak succesvoller is dan incasseren met een botte bijl.

Bij ZWS Incasso zijn wij er van overtuigd dat een incassotraject niet het einde van een samenwerking hoeft te betekenen, maar ook het vertrekpunt kan zijn voor een nieuw begin. En omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen echt van deze tijd is, is de botte bijl een ouderwetse manier. Totaal niet geschikt voor de huidige economie.

Dunne lijn tussen het commerciële belang en het financiële belang

Samenwerken met een Incassobureau is het afwegen van belangen. Een incassotraject starten kan ten koste gaan van de klantrelatie. Maar ook dat is afhankelijk van de manier van werken van het betreffende incassobureau.

De vriendelijke en respectvolle manier van werken van ZWS Incasso, zorgt er voor dat wij uw belang goed in de gaten houden. Eindeloze discussies lossen niets op. Met elke discussie slinkt de bereidwilligheid van de debiteur. Wij proberen discussies dan ook te beperken.

Duidelijk en transparant

Duidelijkheid is belangrijk. ZWS Incasso doet wat ze zegt, en zegt wat ze doet. Dat zorgt er voor dat wij op een transparante manier werken. Niet alleen zijn wij duidelijk naar onze opdrachtgevers. Ook naar de debiteuren communiceren wij op een duidelijke manier. Deze respectvolle manier zorgt er voor dat onze klanten niet onnodig (gerechtelijke) kosten hoeven te maken. Wij lossen de zaken het liefst middels het minnelijke incassotraject op.

Naar de rechter

Zoals hierboven al gezegd: Ons doel is om de zaak op een minnelijke wijze op te lossen. Maar of dat lukt, is aan de debiteur.
Indien ons minnelijke incassotraject doorlopen is, wij redenen zien om de minnelijk route vroegtijdig te staken of als het dossier ons geen andere keus laat, starten wij een procedure.

Onze juridische afdeling stelt de dagvaarding op, neemt deze met u door, en schakelt een deurwaarder in om deze uit te reiken. Inhoudelijk voert ZWS Incasso de procedure en houden wij intensief contact over het verloop van het dossier.

Nadat er vonnis is gewezen instrueren wij de Deurwaarder om het vonnis te betekenen en te executeren. Wij hebben een goede samenwerking met deurwaarderskantoren, en hebben een korte lijn met de zaakbehandelaar.

Zo krijgen uw dossiers de aandacht die het verdient.×