DSO berekenen? Binnen een halfuur inzicht in de cashflow.

ZWS Incasso_DSO Berekenen (1)

DSO berekenen? Binnen een halfuur inzicht in de cashflow.

Een hoge DSO (Days Sales Outstanding) ratio wordt vaak veroorzaakt door slecht betalende klanten. Wanbetaling is over de hele wereld een serieus probleem waar veel bedrijven dagelijks mee te maken krijgen. Te laat betaald krijgen kan uw bedrijf veel geld kosten. Iedere euro die vastzit in achterstallige facturen, is een gemiste investering. Onze DSO tool geeft weer hoe lang het gemiddeld duurt voordat u uw factuur betaald krijgt, nadat uw dienst of product geleverd is.

DSO Berekenen

Als slimme service biedt ZWS Incasso u aan de DSO te berekenen. Binnen een half uur geven wij u inzicht in de gezondheid van de cashflow. Tevens laten wij u gemakkelijk zien wat dit resultaat voor u betekent, en hoe wij hier verandering in aan kunnen brengen.

Wat is een goede DSO

Dit hangt af van de gebruikte betalingstermijn van de facturen. Hanteert Ue een betalingstermijn van 30 dagen? Dan is een uitkomst van 30 of lager perfect. Een aantal dagen daarboven is nog niet zorgwekkend. Verontrustend wordt het wanneer de DSO met grote sprongen steeds hoger wordt. Als dat het geval is, is het tijd om uw processen te optimaliseren.

De oorzaken van een hoge DSO

Een hoge DSO kan verschillende oorzaken hebben. Het uitblijven van een betaling of het te laat ontvangen van een betaling, is de meest voorkomende. Maar ook het moment van factureren speelt een rol. Ook de wijze waarop u factureert is belangrijk. Ook hebben overeenkomsten en met name de Algemene Voorwaarden een rol in het resultaat.

DSO verbeteren

Afhankelijk van de oorzaak, zijn er verschillende mogelijkheden om de DSO te verbeteren. Vaak kan dit niet in 1x, maar is het noodzakelijk om in verschillende fases de optimalisatie door te voeren. Te veel veranderingen ineens, kunnen een negatief effect hebben op het resultaat.

Uw DSO

Ook uw DSO berekenen? Maak direct gebruik van onze slimme service. Neem vandaag nog contact op en plan een afspraak met ons!×