Stappenplan incasso

Wanneer, waarom en hoe geeft u een incassozaak uit handen?

Een incassozaak tot een goed einde brengen vereist een gedegen stappenplan en adequate opvolging. Ons traject begint met het versturen van een schriftelijke aanmaning naar uw debiteur. Als er dan nog niet binnen de gestelde termijn wordt betaald, wordt het incassotraject vervolgd.

Draagt u uw zaak over, dan doorlopen wij een aantal stappen om de factuur zo snel mogelijk te incasseren. Het levert u veel voordelen op als u uw openstaande vordering aan ons overdraagt. Zo wordt uw factuur sneller betaald, blijft de goede relatie tussen u en uw klant behouden en houdt u meer tijd over voor het uitvoeren van uw core business.

De voordelen van incassobureau ZWS Incasso

  • Wij hebben een succesratio van 94%
  • Maatwerk: passend voor elk bedrijf
  • U bespaart tijd, geld, administratie en frustratie
  • Voorkom onnodig veel afschrijving van vorderingen
  • Daadkrachtige, maar klantvriendelijke aanpak

Stappenplan

ZWS Incasso hanteert een strak stappenplan om een incassozaak zo snel mogelijk af te ronden en uw factuur betaald te krijgen:

  1. Debiteur informeren
  2. Incassotraject voortzetten
  3. Gerechtelijk traject

 

Op de pagina Incasso traject leest u een uitgebreide uitleg over de stappen in ons stappenplan.

Wanneer geeft u een openstaande factuur uit handen?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wanneer een openstaande factuur uit handen moet worden gegeven. Dit is namelijk afhankelijk van de betaaltermijn die van toepassing is, hoe uw organisatie de processen eromheen heeft ingericht en wat u of uw organisatie zelf doet en wíl doen op het moment dat een klant niet tijdig betaalt.

Wanneer de termijn van de betaaltermijn van een factuur verstreken is, kunt u een incassobureau inschakelen om het openstaande factuurbedrag voor u te incasseren.

Heeft u een factuur die niet op tijd is betaald? Wij helpen u graag bij het incasseren van het openstaande bedrag. Klik op de button en dien uw incassozaak in. Binnen 24 uur starten wij de zaak en nemen wij contact met u op. Als u meerdere facturen heeft die u ter incasso aan ons over wil dragen, neemt u telefonisch contact met ons op om te bespreken hoe u deze zo snel en eenvoudig mogelijk (digitaal) aan ons kunt overdragen.

Waarom uw incassozaak uit handen geven?

Het inschakelen van een gespecialiseerd incassobureau om uw openstaande vordering(en) te incasseren heeft een aantal grote voordelen.

Psychologisch voordeel

Veelal denken debiteuren dat het niet of niet tijdig betalen van een factuur niet zo’n vaart zal lopen als het gaat om eventuele maatregelen. De tussenkomst van een onafhankelijke derde partij zorgt vaak voor een versnelde betaling van een openstaande vordering. Wij noemen dit het ‘vreemde ogen dwingen’ effect. Om verdere maatregelen en (nog meer) extra kosten te voorkomen, besluiten veel debiteuren om de openstaande factuur spoedig te betalen. Dit zorgt dus voor een psychologisch voordeel ten opzichte van uw debiteur.

Uw factuur snel betaald

Of uw klant nu een bedrijf of een particulier is, wij zullen in overleg met u bepalen hoe het incasso traject eruit komt te zien. Uiteraard zullen wij op basis van onze ervaringen adviseren over welke acties wij het best kunnen uitvoeren en op welke momenten. Adequate opvolging is daarbij essentieel. Uiteraard worden alle wettelijke regels in acht genomen. Door de druk op te voeren, afspraken goed op te volgen en tegelijkertijd de relatie tussen u en uw klant in stand te houden, wordt een openstaand bedrag vaak al binnen 30 dagen betaald.

Ieder dossier is maatwerk

U kent uw klant het beste. Daarom gaan wij altijd met u in overleg over de meest geschikte manier om de openstaande vordering te incasseren. Hoe heeft het voortraject eruit gezien, is het verstandig om hem vriendelijk te benaderen of juist streng(er)? En is een telefonische benadering of juist per email beter? Samen met u bekijken we de beste methode van benadering. Hiermee vergroten we de kans op snel incasseren van uw vordering.

Houd de goede relatie buiten schot

In de meeste incassozaken is er sprake van een goede relatie tussen onze klant en zijn of haar klant. Vaak wordt er een oogje dichtgeknepen en neemt men een tijdige betaling niet zo nauw. De huidige relatie wordt dan belangrijker gevonden dan een betaalde factuur. Door ZWS Incasso in te schakelen blijft u buiten schot en blijft de goede relatie behouden. Doordat wij geen dienst of product hebben geleverd aan uw klant, kunnen wij uw klant zonder emotie aanspreken over de openstaande vordering.

Gecertificeerde professionals met ervaring in moeilijke gesprekken

Bij ZWS Incasso werken gecertificeerde professionals die veel ervaring hebben in het voeren van moeilijke incassogesprekken. Omdat ze niet vanuit emotie handelen, weten ze in alle gevallen rustig te blijven. Met deze aanpak overtuigen wij uw debiteur om de factuur zo spoedig mogelijk te betalen.

Tijd voor uw core business

Wanneer een klant uw factuur niet betaalt, kan dat u veel stress opleveren. Bovendien bent u er vaak veel tijd aan kwijt, omdat er steeds een opvolging dient te komen. Door ZWS Incasso in te schakelen, kunt u de tijd en energie steken in uw core business, de werkzaamheden waar uw bedrijf om draait. Wij zorgen ervoor dat de debiteur betaalt, zodat u er niet meer naar om hoeft te kijken.

Doorzettingsvermogen vergroot de kans op succes

Bij een incasso traject is het belangrijk om op de juiste momenten contact op te nemen. Regelmatig en gedisciplineerd optreden zorgt ervoor dat de zaak warm gehouden wordt en de kans op een snelle betaling toeneemt. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Altijd eerlijke communicatie over de kosten

Bij ZWS Incasso staat kwaliteit voorop. Wij willen niet de grootste of de goedkoopste zijn, maar de beste. Dit streven maakt ons succesvol in wat wij doen. Omdat kwaliteit onmogelijk gratis kan zijn, kan onze dienstverlening dat ook niet zijn. Wij hanteren altijd eerlijke communicatie over de kosten en werken vrijwel altijd met een vast percentage van de hoofdsom als kosten voor onze klant.

Hoe draagt u een incassozaak over?

Uw openstaande vordering draagt u eenvoudig over aan ZWS Incasso. Klik op de button en dien uw incassozaak in. Wij nemen de zaak binnen 24 uur in behandeling. Wilt u meer weten? Bel dan met een van onze Incasso Experts: 036 260 260 2.

×