Debiteurenbeheer (laten) uitvoeren is geen keuze, maar pure noodzaak.

Debiteurenbeheer (laten) uitvoeren is geen keuze, maar pure noodzaak.

Debiteurenbeheer (laten) uitvoeren is geen keuze, maar pure noodzaak.

Steeds vaker merken wij dat ondernemers het vervelend vinden als hun klanten niet op tijd betalen, maar ook dat zij weinig tijd hebben om daar actief achteraan te gaan. Dat is, los van dat het zonde van het geld is, ook nog eens gevaarlijk: in ongeveer 25% van de faillissementen is slecht debiteurenbeheer de oorzaak.

Debiteurenbeheer

Het uitvoeren van debiteurenbeheer is een structurele bezigheid. Gemaakte afspraken dienen strak te worden opgevolgd, zodat de kracht van een afspraak er niet vanaf gaat. Als je afspreekt dat iemand op een bepaalde dag de factuur betaalt, bel dan het liefst 1 dag voor het verstrijken van deze termijn. Zo kun je jouw klant herinneren aan de afspraak en heeft hij de gelegenheid deze afspraak nog na te komen. Ook kun je dan, indien dat het geval is, vooraf vernemen dat de afspraak niet kan worden nagekomen en eventueel een andere betaalafspraak maken.

Omdat het veel tijd kost en niet ieder bedrijf een debiteurenbeheerder in dienst heeft, blijft het vaak een “ondergeschoven kindje”.  Dat is niet alleen zonde, maar ook erg gevaarlijk. Als de openstaande facturen niet goed worden opgevolgd, kan het debiteurensaldo zomaar enorm oplopen, met alle gevolgen van dien. In sommige gevallen fungeer je dan zelfs als bank voor je klant en dat wil je natuurlijk niet!

Debiteurenbeheer uitbesteden aan ZWS Incasso

ZWS incasso ondersteunt bedrijven op het gebied van debiteurenbeheer. Wij kunnen het volledige debiteurenbeheer uit handen nemen en uw debiteuren structureel en vriendelijk aansporen de openstaande facturen te betalen. Zo kunnen wij namens uw bedrijf communiceren met uw debiteuren en het aanspreekpunt zijn voor uw debiteuren. Mocht de factuur alsnog niet binnen het debiteurentraject worden voldaan, stroomt de factuur desgewenst automatisch door naar ons incassotraject. Zo heeft u er amper nog omkijken naar, wordt uw liquiditeit (weer) gezond en kunt u zich volledig richten op ander belangrijke zaken.

Repareer het dak niet als het regent! Ga tijdig met ons in gesprek om te vernemen wat de mogelijkheden zijn. Soms kan tijdelijke ondersteuning, bijvoorbeeld tijdens ziekte, zwangerschap of onverwachte drukte, een uitkomst bieden. Het debiteurenbeheer laten liggen kan direct grote gevolgen hebben. Uitbesteden is dan altijd goedkoper

Meer informatie over onze diensten kun je hier vinden: ZWS Incasso×