Besteed jouw Debiteurenbeheer uit en voorkom dat het Coronavirus jouw cashflow verziekt!

ZWS Incasso_uitbesteden (2)

Besteed jouw Debiteurenbeheer uit en voorkom dat het Coronavirus jouw cashflow verziekt!

Het Coronavirus houdt de gemoederen bezig. Een hoop tijd en aandacht gaan naar andere zaken dan normaal gesproken. Logisch! Maar voorkom dat je andere belangrijke zaken laat liggen of vergeet. Besteed het Debiteurenbeheer (tijdelijk) uit om te zorgen dat je deze hectische tijd goed doorkomt. Wij kunnen snel voor jou aan de slag, zodat jij je bezig kan houden met de andere belangrijke zaken. Uitbesteden is gemakkelijker dan je wellicht denkt.

Uitbesteden debiteurenbeheer

Het uitbesteden van jouw Debiteurenbeheer betekent dat ZWS Incasso de zorg over jouw openstaande facturen overneemt. Wij manen jouw klanten, indien gewenst, aan uit jouw naam en voeren het gesprek alsof de debiteur een medewerker van jouw bedrijf aan de lijn heeft. Onze collega’s zijn getraind op het voeren van dergelijke gesprekken.

Door onze ervaring kunnen wij snel tot concrete betaalafspraken komen. Deze leggen wij vast en volgen wij strak op. Afspraak is tenslotte afspraak.

Mocht betaling, ondanks onze inzet, toch uitblijven en hebben wij het gehele proces van aanmanen en herinneren doorlopen? Dan kunnen wij direct een incassodossier aanmaken waardoor er geen vertraging ontstaat. Ook kunnen wij tijdens het Debiteurenbeheer direct schakelen bij signalen als een aanstaande faillissement, surseance of andere problematiek.

Afspraken maken, bevestigen en opvolgen

 

Tijdens het voeren van debiteurenbeheer is dossiervorming belangrijk. Mocht een factuur, ondanks (goed) debiteurenbeheer alsnog niet worden voldaan, dan is een incassotraject onvermijdelijk. Om te zorgen dat een incassotraject goed verloopt, is het belangrijk om achtergrond informatie te hebben en te weten wat er allemaal speelt of heeft gespeeld in een dossier.

Zorg er dus voor dat als je afspraken maakt met je debiteur, dat deze worden bevestigd. Het liefst per e-mail, omdat je die gemakkelijk kan bewaren en gemakkelijk kan worden beantwoord. Daarnaast is het belangrijk om gemaakte afspraken scherp op te volgen. Zorg dus voor een goed overzicht van de gemaakte afspraken, en zorg dat je niet te lang wacht met de opvolging er van. Zorg dat je er bovenop zit.×