Wees voorbereid op de wereld van morgen en de weg naar maximaal succes!

ZWS Incasso_Wees klaar voor de wereld van morgen_maart (1)

Wees voorbereid op de wereld van morgen en de weg naar maximaal succes!

Het is al een tijd onze slogan: Wees klaar voor de wereld van morgen en de weg naar maximaal succes. Maar hoe toepasselijk is dat op dit moment? In tijden van onzekerheid is het goed om je voor te bereiden op dat wat komen gaat. Maar wat gaat er komen? Waar moet je je op voorbereiden? Waar kan je je op voorbereiden? Wees voorbereid!

Hoe lang het Coronavirus ons nog in zijn greep houdt, weet niemand. Wat we wel weten is dat het zorgt voor onrust. Onrust op verschillende vlakken en voor iedereen op een ander vlak. Onrust zorgt van reactie. En ook deze reacties zullen verschillen. Als wij puur kijken naar onze dienstverlening, dan zien wij een aantal terugkeren zaken.

Paniek is een slechte raadgever en het beste moment om naar je incassoprocedure te kijken is het moment dat je er (nog) geen last van hebt. Als je bent voorbereid, ben je problemen vaak een stapje voor.

Debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer is op dit moment bij veel bedrijven een extra punt van aandacht. Daar waar je normaal af en toe eens bezig bent met deze administratie, ben je nu benieuwd of die ene grote factuur wel (tijdig) zal worden voldaan. Natuurlijk kun je afwachten tot de betaaltermijn is verstreken en direct een herinnering sturen. Maar ook kun je reeds contact zoeken met jouw klant terwijl de betaaltermijn nog niet verstreken is. Hoe je dit het beste kan doen en hoe je zo’n gesprek voert, leggen wij je graag uit.

Incassobureau

Het inschakelen van een incassobureau is vaak “eng”. Je zet de verhouding op scherp en je bent bang jouw klant te verliezen. Wij begrijpen deze gedachten, maar weten ook dat dit niet (altijd) zo is. Door het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer en incassokwesties, valt er een last van je schouders. Je hoeft je niet meer druk te maken over die openstaande factuur. Je hebt het namelijk uitbesteedt en je weet dat er aan gewerkt wordt. Zeker wanneer die openstaande factuur bij jou zorgt voor een hoop irritatie en frustratie, kan dit een klantrelatie in de weg zitten. Door dat wij als een externe partij deze zorgen over nemen, kan het gesprek zonder frustraties en irritaties worden gevoerd. Daarmee blijven de gesprekken constructief en is de kans op klantbehoud een stuk groter. Wil je dan wel werken voor een klant die je factuur een keer te laat heeft betaald? Natuurlijk wel; Laat een incassodossier een vertrekpunt zijn van een vernieuwde samenwerking, in plaats van een vervelend eind.

Ingetrokken opdrachten

Toen jij met jouw klant tot een samenwerking kwam, zag de wereld er heel anders uit. Voor bepaalde branches, bijvoorbeeld de Horeca, is de wereld in 1 dag totaal veranderd. Opeens de zaak dicht. Opeens geen inkomsten meer. Maar wel uitgaven. Maar ook in andere sectoren zijn vergelijkbare situatie aan de orde. De schilder waarbij opdrachten worden geannuleerd. Het onderhoud van de auto dat verplaatst wordt naar een ander moment. Enzovoorts. Maar; Kan dat allemaal zomaar? Jij hebt mogelijk al inkopen gedaan en kosten gemaakt ter voorbereiding op een opdracht. Als deze opdracht wordt verschoven of, erger nog, helemaal komt te vervallen: Hoe zit het dan met jouw kosten? Heb je wel Algemene Voorwaarden en voldoen deze wel? Allemaal kwesties en voorbeelden die aan de orde van de dag zijn.

Wees voorbereid

ZWS Incasso neemt de rol als verlengstuk van uw organisatie in en verplicht zichzelf tot het beste. Tot de meest heldere en eerlijke communicatie en het vastleggen en uitvoeren van afspraken en verslaglegging. ZWS Incasso houdt de cash flow van uw onderneming op het gewenste peil. ZWS Incasso kan je helpen met het uitvoeren van je debiteurenbeheer, het behandelen van jouw incassodossiers en adviseren op het gebied van overeenkomsten en opdrachten. Neem daarvoor contact op met 036 – 260 260 2.

Wees klaar voor de wereld van morgen en de weg naar maximaal succes. De wereld kan er morgen totaal anders uit zien. Wacht niet tot last van hebt,  maar zorg dat je voorbereid bent op het moment dat je er mee maken krijgt. Dan ben je klaar voor de wereld van morgen en de weg naar maximaal succes.×