Als jouw dienstverlening verandert door de huidige situatie, dan verandert mogelijk ook jouw manier van factureren

ZWS Incasso_Verandering dienstverlening en facturatie

Als jouw dienstverlening verandert door de huidige situatie, dan verandert mogelijk ook jouw manier van factureren

In verband met het Coronavirus, breiden veel bedrijven hun dienstverlening uit. Zo gaan, bijvoorbeeld, steeds meer restaurants het laten bezorgen van eten aanbieden, aangezien de restaurants dicht moeten blijven. Heel ondernemend en goed om te zien. Maar vergeet niet dat je mogelijk ook aanpassingen moet doen in de manier van factureren. 

Via websites als Thuisbezorgd wordt vaak de mogelijkheid geboden om online te betalen. Jij krijgt, als je daar bij aangesloten bent, dan je geld via Thuisbezorgd op je rekening. Echter, niet altijd wil je gebruik maken van Thuisbezorgd. Bijvoorbeeld omdat je er niet bij bent aangesloten, of omdat je je klanten ook de gelegenheid wil bieden om rechtstreeks via jouw eigen website te bestellen.

Factureren of Online betalen

Natuurlijk zijn er verschillende aanbieders die achteraf of direct online betalen mogelijk maken. De meeste daarvan werken zeer gemakkelijk. Echter, soms willen bedrijven de mogelijkheid krijgen om op factuur te bestellen. Bijvoorbeeld indien zij een lunchpakket willen bestellen voor medewerkers, een diner willen aanbieden als relatiegeschenk of om andere redenen een factuur wensen te ontvangen. Mogelijk ben je dit niet gewend en zegt je gevoel al snel: Nee, dat kan helaas niet. Begrijpelijk. Maar het kan wel!

Als je dienstverlening verandert, veranderen mogelijk ook je klanten. Veel bedrijven vinden het prettig om eerst een factuur te ontvangen, zodat deze factuur zijn weg door de administratie volgt, om vervolgens te worden voldaan. Indien je hier nog nooit mee te maken hebt gehad, ben je wellicht bang dat deze facturen mogelijk niet worden voldaan, of dat je er heel veel werk aan hebt om ze in de gaten te houden. Wij kunnen adviseren over de manier van factureren.

ZWS Incasso

ZWS Incasso kan, samen met jou, een proces schrijven. Tevens kan ZWS Incasso het gehele debiteurentraject voor jou uit handen nemen. Dat betekent dat jij, na het verwerken van je bestelling(en), de factuur opmaakt en verstuurt. Tegelijkertijd zorg je dat wij op de hoogte zijn van deze factuur, en monitoren wij omstreeks de vervaldatum, of deze is voldaan. Is de vervaltermijn verstreken, en is de betaling nog niet ontvangen, dan gaan wij direct aan de slag. Uiteraard doen wij alles op een vriendelijk maar doeltreffende wijze, zodat de relatie met jouw klant niet onder druk komt te staan.
Zo kun je gemakkelijk je dienstverlening uitbreiden, en hoef je geen nee te verkopen op het moment dat een klant op factuur wenst te betalen.

Stappenplan incasso

 ×