Waarschuwing: Nep-deurwaarder belt namens ZWS Incasso over Interpolis vorderingen

ZWS Incasso_waarschuwing Interpolis

Waarschuwing: Nep-deurwaarder belt namens ZWS Incasso over Interpolis vorderingen

Nep-deurwaarders, die zich voordoen als deurwaarders van ZWS Incasso zijn momenteel actief. Zij bellen mensen op met het verhaal dat er een vordering is bij Interpolis, en dat er beslag zal worden gelegd. Ook vragen zij om het BSN Nummer van de personen. Wij benadrukken nogmaals: Dit komt niet bij ZWS Incasso vandaan!

Deurwaarders en ZWS Incasso

ZWS Incasso is een incassobureau, gevestigd in Almere. Wij hebben wel een samenwerking met deurwaarders, maar hebben zelf geen deurwaarders in dienst. Een deurwaarder zal dan ook nooit namens ons bellen met debiteuren. Doorgaans correspondeert een deurwaarder voornamelijk per post.

Ook zal een deurwaarder, zeker per telefoon, niet vragen naar uw BSN-Nummer. Ook zal een deurwaarder u niet telefonisch benaderen met de mededeling dat er beslag zal worden gelegd. U kunt een gesprek met deze nep-deurwaarder dus gemakkelijk herkennen.

Privacygegevens

Deurwaarders zullen telefonisch nooit om uw BSN Nummer vragen. Natuurlijk kan het zo zijn dat zij uw naam en adres verifiëren, maar andere gegevens zullen zij nooit aan u vragen. Geef deze dus ook niet af!

Ook is het zo dat, indien u een vordering heeft bij bijvoorbeeld Interpolis, u daar altijd vooraf van op de hoogte bent. Er wordt niet zomaar beslag gelegd op uw inkomen of goederen. U heeft dan bijvoorbeeld altijd al eerst post van Interpolis daarover ontvangen. Ook ontvangt u altijd eerst post van ons, alvorens wij een deurwaarder inschakelen.

Wat moet u doen als u wordt gebeld?

Indien u wordt gebeld door iemand die beweert namens ZWS Incasso te bellen, en zegt een deurwaarder te zijn, moet u dit direct wantrouwen. Wij bellen altijd vanuit onze eigen naam en nooit als zijnde een deurwaarder.

Geef nooit uw BSN Nummer af! Zeker niet telefonisch. Een deurwaarder zal u hier niet naar vragen. Zeker niet als zij u bellen.

Meld het ons als u wordt gebeld! Wordt u gebeld en vermoed u dat het een nep-deurwaarder is? Laat het ons weten. Ons advies is om te zeggen dat u terugbelt en vraag hen om het telefoonnummer. Zo kunt u controleren of het gesprek klopt.

Meld het bij Interpolis! Interpolis weet er van en ook zij worden graag door u op de hoogte gebracht. Alleen op deze manier kunnen wij dergelijke phissing stoppen!

Interpolis

Ook Interpolis is op de hoogte en heeft al mensen gesproken die zijn gebeld. Zij zullen de mensen die zijn benaderd zoveel mogelijk terugbellen om te laten weten dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over een eventuele beslaglegging.×